28 d’abr. 2013

Encoixinat amb palla abril 2013



Aquest Abril ens va arribar a l'hort un parell de bales de palla de la Segarra i compost de gallinassa d'un antic galliner. Amb aquests dos ingredients hem començat a fer els primers encoixinats vegetals de l'hort. La palla arriba a la ciutat!! 

Els encoixinats amb palla o fullaraca són molt beneficiosos per els horts ja que serveixen per protegir la terra de cultiu de l'àmbient exterior (sol i vent), mantenint un àmbient humit a la capa de terra i millorant l'aprofitament de l'aigua. A més aquest encoixinat serveix també per evitar el creixement de "males herbes" (o herbes no desitjades) i forma una capa de compostatge natural que fomenta l'activitat microbiana i de descomposició del sòl. Per realitzar-lo hem posat una fina capa de compost a sobre de les parades i a sobre una capa de palla. de moment hem començat per les parts en que les plàntules ja eren prou grans per no ofegar-les abans d'hora (pebrots-esbergínies-cebes-alls...). esperem que això millori el nostre sòl de cultiu,  i ajudi a evitar el ressecament de la terra que haviem patit altres anys. 

(Aquests encoixinats es poden fer amb palla, amb fullaraca, celulosa, canya trinxada,  i tota aquella materia vegetal que disposeu i tingueu a mà...)

Aquí algunes fotos del procés:


Capa de compost


Encoixinat amb palla


Pebroteres 2013







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada