24 de set. 2012

Jardins verticals, 2a jornada de treball

Aquesta primavera-estiu a alguns membres de l'hort ens va començar a rondar pel cap la ida de conquerir les parets i probar de fer algun jardí vertical. De moment hem començat a fer un parell de prototips diferents amb palets.
El primer és un palet amb els llistons ben apretats inspirat amb un que vam trobar per internet (http://www.ikkaro.com/como-hacer-un-jard%C3%ADn-vertical-con-un-palet) però en que hi hem plantat esqueixos de maduixeres que nosaltres mateioxs hem fet. És una maduixera en vertical.

Hem triat la maduixera per ser una planta que teníem a la mà, per ser plurianual i bastant salvatge i perquè creiem que pot quedar ben xulo quan tregui els fruits també. A més per què plantar plantes ornamentals quan el teu jardí vertical, a més, pot ser productiu?




De moment aquest estiu vam estar fent la construcció dels palets. Vam utilitzar  palets recuperats, grapes, sacs d'obra reciclats com a substitució de la tela de jardineria i a més li vam posar alguna trava feta amb malla de galliner que teniem a l'hort. (En la versió per internet no en deia res però se'ns plantejava el dubte de que per el reg i la gravetat anessim perdent tota la terra i per si de cas ho vam afegir. De moment el tenim muntat al terra esperant que les plantes arrelin per aquesta primavera poder posar-lo dret en alguna de les parets de l'hort.









L'altre és una varaiació d'aquest en que la tela de sac l'hem col·locat en cada llistó de manera que fa com petites jardineres. Les plantes és plantaran en vertical. Ja el tenim muntat però de moment ens falta omplir-lo de terra i plantar-hi. Estem acabant de valorar què hi posarem.





Aquest any volem acabar els que tenim començats i ja tenim algunes idees més de coses que podem fer.. Amb pneumàtics (que ja tenim) i ampolles de plàstic que segurament farem cap a la festa major. Bé ja anirem informant per aquí com avança el tema!!



salutacions des de l'hort!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada